Евакуираха и сградата на телевизия Си Ен Ен в Ню Йорк

Предполагаемо взривно устройство е било открито в дома на Бил и Хилъри Клинтън в Ню Йорк, заявиха от "Сикрет сървис". Подозрителен пакет също така е получил и бившият президент на САЩ Барак Обама, съобщава Би Би Си.

САЩ преживяват момент на смут, каза Хилари Клинтън във връзка с изпратения до нейното жилище подозрителен пакет, който може да съдържа взривно устройство, предаде Франс прес.
"Това е момент на смут, на дълбок разкол и ние трябва да направим всичко по силите си, за да сме единни", заяви Клинтън от щата Флорида.

Евакуира се и сградата на телевизия Си Ен Ен в Ню Йорк,  след като и те получиха подозрителна пратка. Устройството, изпратено до Time Warner Center, в която се намира централата на телевизията, е открито в пощата на сградата и е направено от тръби и жици. По-късно устройството беше изнесено от сградата и извозено до Бронкс, където ще бъде взривено, съобщи Си Ен Ен.

Това става само 2 дни, след като беше съобщено, че в дома на филантропа и финансист от унгарски произход Джордж Сорос в Ню Йорк е намерена бомба.

Откриха бомба край дома на Сорос в Ню Йорк

Бил Клинтън е бивш президент на САЩ, а съпругата му се кандидатира за поста през 2016 г.

Ню Йорк Таймс съобщи, че устройството е било открито от техническо лице, което сканира пощата изпратена до дома на Клинтън, който се намира на 65 км. северно от града.

В началото не беше ясно къде точно са намерени подозрителните пакети. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.