Българо-македонско бебе ще празнува рожден ден с баща си, дядо си и леля си

Той е само на 21 дни, тежи само 4 кг, но вече е световна сензация заради рождената си дата - 6-ти октомври. На същата дата, в същия ден - събота са родени и баща му, и дядо му, а и леля му. Със семейството на малкото българско бебе-феномен, което живеят във Великобритания ни среща Христиания Червенкова.

„Начинът Бог да остане анонимен е чрез съвпадението”, казва геният Айнщайн. Но едно съвпадение изважда завинаги едно бебе от анонимността.

„Чудо, чудо, малко чудо! Надявам се да порасне същия като баща си и дядо си”, казва майката на Кристофър Цветомира Палвовска.

Това е историята на малкия Кристофър, който не подозира, че още с първите си глътки въздух очарова света. Превръща се в звезда още преди да каже “мама” или “тати”.

„Баща ми се казва Кирил, а дядо ми се казва Христо – затова е Кристофър - да има и от двете имена – така казваме – но истината е, че измислихме около 8-9 имена”, обяснява баща му Филип Павловски.

Орисан е да се роди на 6-ти октомври, събота. Както са орисани и  баща му Филип и дядо му Киро от Македония, а още по-изумителното - и леля му Таня също има рожден ден на тази дата.

„Това е чудо за мен, не мога да кажа, че това е съвпадение, но е чудо както пишат по новините и се случва на 48 милиона, просто не е за вярване - и тримата на 6-ти октомври, и тримата в събота – с малкия сме родени почти по едно и също време, аз съм в 8.52, а той в 9.02  - като говорим – изтръпвам”, споделя бащата на Кристофър.

Едно на 48 милиона – толкова е странно съвпадението в семейство Павловски.

Статистиците изчисляват  - шансът бащата да има същия рожден ден като сина си е 1:365, колкото са дните в годината. А шансът и дядото да има същия рожден ден е 1:365х365 или кръгло 1:130 000. Още по-малко вероятно е, като се прибави и рождения ден на лелята. Тогава шансът за подобно съвпадение е 1: 48 милиона.

Бебе-пътешественик обиколи всички 50 щата в Америка

„Даже днес ми казаха в Англия – може вече да се обзаложиш, че внукът ти също ще бъде на 6-ти октомври и да изчакаш 20-30 години 

Преди малкото чудо да се появи на бял свят, Цветомира от България среща Филип от Македония. И любовта пламва. Откакто са семейство правят опити за бебе. Но мечтата все се отлагала.

„Опитваме, опитваме и нищо не става, докторите казаха 30% е шансът по натурален начин и ако искаме ин витро – и ние казахме добре – и дата беше за 8-ми март, но точно ден-два преди това излезе положителен тест и ние бяхме направо – гледай какво става”, продължава да се чуди Филип Павловски.

Съдба, случайност, късмет навярно и вяра помагат чудото да се случи от само себе си. Цвети забременява. Без ин витро и не на 8-ми март.

„Няма случайни неща, затова си е чакал и датата. За да се появи в този специален ден, не мисля, че е съвпадение, мисля, че е магия”, казва майката.

Българче се роди на датата на баща си и дядо си

Първороден внук - това е най-хубавият подарък, който дядо Киро получава за рождения си ден. Едва сдържа емоциите си след радостната новина, че е вече дядо въпреки километрите разстояние, които  делят малкия град Прилеп и в пъти по-големия Ливърпул.

„Сутринта Филип ми се обади и каза: Татко, аз и Цветомира ти честитим рождения ден. А нашият подарък за теб е твоят внук и наш син. Сълзи от радост потекоха от моите очи. Моето ангелче, което ми донесоха моите други ангели Цветомира и Филип”, казва дядо Киро. Буквално за часове новината за българското бебе обиколи световните медии, а Кристофър се превърна в знаменитост не само на острова, но и по света.

Късметът се усмихва на Филип и преди 7 години, когато печели 50 000 лева от играта „Сделка или не”. На шега пуснал смс за участие.

„Играта беше феноменална, без много емоционален – скачах, ревах понеже съм емоционален човек”, разказва Филип.  

След толкова много съдбоносни събития - няма как да не попитаме щастливото семейство - какво са съвпаденията - знак от съдбата или чиста случайност? 

„Ние сме вярващи, аз вярвам в Господ, избягвам да съм суеверна, повече вярвам, че си има сила и в това вярвам най-много”, казва Цветомира.

„Така е  искал Господ. Това е неговата воля. И тримата да сме родени в един и същи ден, но в различни часове”, продължава дядо Киро. 

Фамилия Павлоски са готови да атакуват и рекордите на Гинес. В Книгата на рекордите пише, че 6 семейства  - 4 от Съединените щати, едно от Финландия и едно от Япония -  държат рекорда за брой поколения, родени на една дата - 4. При тях  и прадядото е астрален близнак.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.