Коментар на Георги Харизанов и Нидал Алгафари на напрежението от изминалата седмица

„ДПС, както и БСП, прекрасно знаят, че в сегашната политическа ситуация, която няма изгледи скоро да се промени, двете партии поотделно се намират в изолация и невъзможност да участват в управлението. Това в някаква степен обяснява как острите думи не се претворяват в политически действия. ДПС устойчиво съдействат за парламентарната дейност и за осигуряването на кворума, така че когато думите се разминават с делата, предлагам да не им отдаваме толкова голямо значение”. Това заяви в студиото на „Събуди се” Георги Харизанов от Института за дясна политика. Повод за коментара му са думите на лидера на Движението за права и свободи Мустафа Карадайъ, че „предсрочни избори в тази ситуация са неизбежни - или оставка за един вицепремиер, или на цялото правителство”.

Според Харизанов Валери Симеонов е трябвало по-рано да се извини за думите си към майките на децата с увреждания.

Борисов: Искането на предсрочни избори е нормално за опозицията

„В цивилизования свят за подобна реплика този човек забравя за обществено-политическия живот завинаги. Когато ти отиваш в големите върхове на властта, искаш да бъдеш от тези, които взимат решенията, би трябвало да си се обучил на ораторство, на това да знаеш дипломатично къде и как да постъпваш”, коментира ПР-експертът Нидал Алгафари.

Според него също не трябва да се придава голямо значение на думите на Мустафа Карадайъ.

„Лидерът на ДПС нещо каза, което би трябвало да ни заинтригува, но всички знаем, че решенията там, че голямата политика там се прави от един друг човек. Онзи другият човек, когато излезе и каже нещо, тогава може да има трусове. Но той относително скоро каза, че властта няма алтернатива и няма нужда от избори”, добави Алгафари.

Според Харизанов не би трябвало да се допуска такива скандали да изместват фокуса от истински важното в политиката.  

Целият разговор вижте във видеото. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.