Дъщеря му е блъсната на пешеходна пътека през 2011 г.

Баща загубил дъщеря си в нелеп пътен инцидент. Тя е блъсната на пешеходна пътека. Ангел Борисов от Варна води съдебни битки срещу застрахователите.

"Кошмарът, в който живее едно семейство, загубило детето си, се оценява на 20 000 лв.", обясни бащата в "Здравей, България".

Застрахователите представят своята гледна точка за тавана на „Гражданска отговорност”

Инцидентът е станал през 2011 г. Делата по случая са приключили на три инстанции, като е отсъдено, че вината е на водача на автомобила. Решението на съда е, че застрахователите дължат обезщетение на семейството. То е изплатено.

"Предложението за таван на обезщетенията от 20 000 лв. е недопустимо. Това, че те ще са на загуба въобще не е вярно. Просто има шанс печалбата им да стане по-малка. Искам да видя същия ентусиазъм в застрахователите, когато те вършат нещо в полза на пътната безопасност. Аз не съм виждал те да организират кампании за намаляване на жертвите по пътищата", каза Борисов.

Ще трябва ли осигурените от държавата да плащат здравни застраховки?

Според него по-лесният начин е да се вдигнат цените на застраховките. Той заяви, че плаща същата сума като човек, който е направил две катастрофи. Обяснението, че това се отнася само до неимуществените щети важи в много малко случаи, добави още Ангел Борисов. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.