Коментар на политическите анализатори Слави Василев и Юлий Москов

Стоят ли скрити сили зад протестите за цените на горивата? Темата в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” коментираха политическите анализатори Слави Василев и Юлий Москов.

Масов протест срещу високите цени на горивата (ОБЗОР)

„Моето лично мнение е, че при протестите винаги има елемент на спонтанност. Сигурно има и такива, които са част от опозицията”, заяви Василев.

„Разбира се, че го има и едното, и другото. В основата на тези протести е една видимо добра организация. Това не са протести на бедни хора. Вижда се, че те са добре облечени, отиват там със скъпи джипове. Това е очевидна организация. Казвам обаче организация, а не политическа мотивация. Все още този въпрос не е много изяснен”, коментира Москов.

„Единственото, което разбрахме през последните дни, е ролята на президента, която е на център нападател. Той изплю камъчето – иска смяна на системата”, добави Юлий Москов.

Радев: Оставка в такъв момент е абдикация от отговорност

Според него Румен Радев говори за президентска република, която е на ръба на диктатурата.

„Безкрайно ме притеснява офицер да управлява икономиката – това е страшно. Това са притеснителни неща за мен. Не подозирам президентът Радев в нищо”, уточни Москов.

Слави Василев обаче не се съгласи с обвиненията, че президентът отново внася разединение, а не обединение, каквато е функцията му.

ГОРИВАТА ПОД ЛУПА: КЗК проверява сектора (ОБЗОР)

„Президентът като пряко избран политик от целокупния български народ е длъжен да казва истината, такава каквото я вижда. Очевидно е, че в обществото има проблем”, заяви Василев.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.