Иво Инджев и Даниел Василев в блиц интервю

Оръжията в западната традиция са нещо, което гарантира индивидуалната свобода на хората. Това мнение изрази бизнес редакторът на „Форбс” Даниел Василев в рубриката "Плюс-Минус на деня" на предаването "Плюс-Минус: Коментарът след новините".

Според него трябва да бъде премахнат изцяло режимът за придобиване на оръжие: „Както виждаме той по никакъв начин не гарантира, че оръжия не попадат в ръцете на хора, които не би трябвало да притежават такива”.

СТРЕЛБАТА НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ: Ранената полицайка е без опасност за живота

От своя страна журналистът Иво Инджев обясни: "Като знам как се избиваме помежду си с автомобили, които не са предназначени за убийство, а за нещо друго, мога да си представя какво би станало, ако всеки се снабди с оръжие".

Полицай пострада при задържане на психичноболен в Шумен

"Очевидно е, че контролът не е на ниво след като имаме толкова много инциденти с хора, които притежават законно оръжие и убиват законните си съпруги понякога", смята още Инджев.

Според журналиста притежанието на оръжие по никакъв начин не би се повлияло за намаляването на престъпността у нас. Противно на това мнение бизнес редакторът на „Форбс” смята, че би спомогнало за намаляването на битовата престъпност.        

Кабинетът гласува промени в Закона за оръжията

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.