„Влизам с мотивацията, че връзката с България ще стане много по-сериозна", заяви тя

Европейската комисия избра Саша Безуханова за член на Борда на Европейския институт за иновации и технологии, отчитайки приноса й към дигиталната трансформация и социалните иновации в България и Европа.

„Институтът е доста влиятелна институция в рамките на европейския процес по развитие на новите икономики. Той е независим институт към Европейската комисия”, уточни в предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” Безуханова.

Влизам с мотивацията, че връзката с България ще стане много по-сериозна, тъй като в момента страната ни не участва много в инициативите на института. Той развива една мрежа от над 1000 организации, в които влизат повече от 200 водещи университета в Европа. Институтът осигурява връзката между знанието, науката, бизнеса и стартиращите компании”, разказа Саша Безуханова.

„През последните 15 години работя за това България да стане хъб за иновации. Вярвам, че присъствието ми в борда ще даде възможност много от програмите, които днес не работят у нас, да бъдат видими и достъпни. Ще работя за това български изследователи, както и нови компании, да имат по-голяма видимост и достъп на европейско ниво”, каза Безуханова.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.