Вижте защо са се разделили няколко двойки от различни кътчета по света

Несходството в характерите е най-честата причина за развод. Оказва се обаче, че някои двойки се разделят по далеч по-странни причини. Ето 5 на най-нелепите поводи за развод в света:

1. Да заложиш всичко

Руснакът Андрей Карпов бил пристрастен към хазарта.  Една вечер той изгубил всичките си пари, но вместо да спре играта, заложил съпругата си. По ирония на съдбата изгубил отново, а опонентът му не се отказал от печалбата си. Когато казал на жена си какво се е случило, тя подала молба за развод. След официалната раздяла, съпругата се омъжила за човека, който я спечелил в казиното.

Бритни Спиърс ще плаща по-голяма издръжка на бившия си съпруг

2. Фаталното кодово название

Двойките често използват мили обръщения помежду си. Оказва се, че играта на думи може да и има и фатален край за брака.

Докато ровела в телефона на съпруга си, израелка попаднала на контакт, записан под името „Гуантанамо“ – името на американската военноморска база, която през 2002 г. се превръща в лагер за изолация на изключително опасни престъпници. Жената позвънила на номера и с изненада открила, че именно тя фигурира в телефона на половинката си под това име. Когато поискала обяснение от мъжа си, той казал, че просто му звучало забавно. Оправданието му явно не било достатъчно, тъй като съпругата поискала развод.

3. Фалшива красота

Китаец подал молба за развод, когато разбрал истината за красотата на своята съпруга. Когато им се родило дете, мъжът забелязал, че то не прилича на нито един от родителите си. От страх половинката й да не я обвини в изневяра, съпругата признала, че си е направила пластична операция на стойност 100 000 долара.

Работещите в офис се развеждат по-често

4. „50 нюанса сиво”

Филмът „50 нюанса сиво“ довел до развод британска двойка. Нежната половинка предложила на съпруга си да пресъздадат горещите сцени между главните герои в лентата - Крисчън Грей и Анастейжа Стийл. Мъжът бил толкова потресен и отвратен от желанието на половинката си, че подал молба за развод.

5. Статус в социалните мрежи

Жена забелязала, че половинката й не си е сменил статуса в социалните мрежи от „обвързан“ на „женен“ два месеца след сватбата. Съпругът уверил жена си, че пропускът е чиста случайност и той дори не се е сетил да официализира брака им точно по този начин. Жената обаче не приела обяснението и поискала развод. Съдии няколко пъти връщали молбата, тъй като аргументите на съпругата не звучали сериозно. Тя обаче била упорита и в крайна сметка получила развод.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.