Родителите дарили кувьоз на 20-тия рожден ден на сина си

Бургаско семейство отбеляза рождения ден на своя 20-годишен син по необичаен начин – като стана дарител на отделението по Неонатология на УМБАЛ Бургас.

Гергана и Николай Господинови подариха на отделението нов кувьоз от висок клас, снабден с допълнително оборудване.

БЕБЕТА ГЕРОИ: Дарителска кампания в подкрепа на недоносените бебета

 „Искахме да покажем на сина си, че семейството и това да дадеш живот е много важно и да му дадем някакъв пример като родители, защото ние много често казваме, че правим нещо заради децата си, но всъщност го правим заради децата си. Искахме с това да му покажем, че човек може да прави добро и тогава се чувства истински щастлив”, разказа бащата Николай.

„Това е жест на съпричастност към нашите усилия да се грижим за новородените деца и да им създаваме условия за по-добро адаптиране към новия начин на живота и те да се развиват добре. Нашето отделение е от 1996 година и от тогава е апаратурата. Тя се амортизира, излизат по-високи класове апаратура и би било добро тази апаратура да се подменя по-често. Ние го постигаме това нещо, но благодарение на хора като семейство Господинови”, заяви началникът на Неонатолигията на УМБАЛ Бургас д-р Стиляна Томова.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.