Коментар на Асен Генов

Това, което имаме като претенция за дясно обединение, ми се струва, че е един пореден римейк на нещо, което вече сме поръчвали и е било сервирано. Това каза политическият коментатор Асен Генов в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините.”.

"При последните няколко избори в годините десницата "лети" с 100 км в час срещу стената, блъска се, дава жертви”, добави той.

Според него е необходимо да се уреди нова партия, която да обедини старите десни партии в  нов политически субект. „Формулата, освен, че личностите и политическата формацията, която претендира за гласовете на дясното, трябва да отговори на три въпроса – бедността, качеството на управление, корупцията. Отговорът трябва да се носи от хора, които по никакъв начин не са обременени, нови хора. Няколко пъти съм говорил за почти еретичната идея за учредяване на нов политически субект на останките на старите десни партии. Такъв все още няма. Имаме опит да опаковаме нещо, да продадем старото и отново ще се сблъскаме с изборен провал”, каза още Генов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.