Все повече пътешественици търсят следващото приключение онлайн

Една положителна тенденция - хората пътуват повече от всякога. Според доклада на Световната организация по туризъм до 2030 година, населението на планетата ще осъществи над 2 милиарда международни пътувания. Все повече пътешественици търсят следващото приключение онлайн.

"От 2019 година телефонът ще ни бъде най-добрият ни асистент, когато искаме да резервиваме нашето пътуване", каза създателят на социална мрежа за пътешественици Петър Лозанов.

"Последното ми пътуване беше до Австралия, където бях около 21 дни. Изцяло онлайн организирано абсолютно всичко. Всичко това се случи с телефона ми", заяви актьорът, предприемач и пътешественик Велизар Величков.

ЗИМНИ ДЕСТИНАЦИИ: Защо да посетите Норвегия? (ГАЛЕРИЯ)

Смартфони, електронни плащания, социални медии влияят на туризма по неизмерим начин. Как съвременният турист избира дестинация или място за настаняване?

"Първото място, откъдето се инспирирам да отида на някъде са социалните мрежи. Виждам приятелите си на кои места са били и решавам да отида и аз", сподели Величков.

Семейство продаде имота си, за да обиколи света със стар камион (ГАЛЕРИЯ)

"Основна част от това къде ще пътуваме влияят приятелите и роднините. Дори сайтове, които са лидери на глобално ниво, в момента осъзнават значението на този елемент. На по-преден план изкарват коментарите, на по-преден план дават ревюта на хотели, така че хората да могат бързо да решат на базата на чуждото мнение", добави Лозанов.

Пътуването за почивка в петзвезден хотел, в който просто да се излежавате на един шезлонг с коктейл в ръка все повече започва да умира. Трендът е много ясен - активен туризъм, прилкюченски туризъм. Терминът "сошъл травелинг" е много популярен сред българите.

Още по темата вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.