Столичната община ще даде над 47 милиона лева за подновяване на пътната мрежа

Нови тапи заради 15 големи ремонта в София се очакват през следващата година. Столичната община планира да даде над 47 милиона лева за подновяване на пътната мрежа в града през 2019.

Общо над 1,6 млрд. ще харчи столицата през изборната 2019. Основното перо ще са транспортът и ремонтът на улици и булеварди, сред които централни улици като бул. „Скобелев” и бул. „България” от НДК до бул. „Гешов”

Висящи кабели, мърсотия и течащ таван, така изглежда подлезът под НДК в момента. Именно той е в списъка със спешни ремонти през следващата година. За да няма ремонт на ремонта, от общината обещават догодина по-строг контрол и глоби.

Главният архитект на София: Работата върви усилено, резултатът ще е добър

„Непрекъснат контрол, ние залагаме и средства, но целта не са приходи, целта е да има превенция и по-малко нарушения”, заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Задръстванията в „Овча купел” и „Красна поляна” ще продължат и догодина, там освен довършването на метрото ще се работи и по улиците. бул. „Президент Линкълн“, ул. „Народно хоро”, ул. „Житница”.

„Когато е за подобряване на инфраструктурата, хората трябва да проявяват  търпимост”, заяви Дончо Барбалов –  и.д. зам.-кмет по транспорта.

Още малко търпение ще е нужно и на хората от бул. „Първа българска армия”, ремонт ще има и там.

Отделени са пари и за ремонт на вътрешно квартални улици и осветление. През 2019 ще продължи да се движи и нощният транспорт в София.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.