Недоволните обвиняват президента в авторитарно управление

Десетки хиляди отново изпълниха улиците на Белград в протест срещу управляващите. Въпреки студеното време и новогодишните празници, митингът беше многоброен. Протестиращите скандираха най-вече срещу президента Александър Вучич, когото обвиняват в авторитарно управление, корупция и незаконни действия срещу опозицията.

Същевременно Вучич даде голямо интервю, в което говори за митингите срещу него. Тонът му беше по-умерен от първоначалните дни на демонстрираното недоволство. Според държавния глава протестите не са граждански, а политически. Въпреки това в тях участвали и разумни хора, в които той би се вслушал, за да разбере къде греши. Президентът каза още, че не е забогатял и с един динар, откакто е на поста и отрече да е корумпиран. 

Нов голям протест срещу управляващите в Сърбия

 „Хората са на улицата, защото им омръзна от несправедливост, корупция, насилие и изнудване от управляващите. Днес в Сърбия не можеш да търсиш правата си чрез институциите, защото те не работят. Затова има толкова много хора", заяви лидерът на опозицията Вук Йеремич.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.