Изчезнали са пет картини на Владимир Димитров – Майстора

Изчезнали са пет картини на Владимир Димитров – Майстора, девет на Димитър Киров и две картини на други двама художници. Това каза в ефира на „Здравей, България” Павел Антонов, собственикът на имота, от който са откраднати картините.

Откраднаха платна на Владимир Димитров-Майстора и Димитър Киров (ВИДЕО)

Той обясни защо не е имало СОТ, след като в къщата е имало ценни картини.„Баща ми живееше в къщата до преди година и половина, когато почина, и в неговия живот и в живота на хората, които са живели тук не е имало място за това да вкараш страха от престъпността в ежедневието си. Не бяха сложили охрана. Ние се готвехме да съхраним картините  да превърнем това място в място за изкуство и за позитивна и креативна енергия на хора, но просто ни изпревариха. Това обаче няма да предотврати плановете ни”, каза Антонов.

Според него крадците не са били запознати с ценността на картините, тъй като са оставали някои от най-ценните произведения. „Стойността на тези произведения е семейна, сантиментална, аз не знам къде ще ги пласират и как ще стане това”, каза той и добави, че картините не са били застраховани.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.