Там могат да се видят множество други невероятни иновации

Поставени в стъкло и осветени от неонови светлини, бордова игра с Доналд Трамп, пластмасов велосипед, електрическа маска за красота, бутилки със зелен кетчуп и множество други невероятни иновации са намерили повторна слава в шведския Музей на провала.

Музеят, заемащ цял един етаж на културния център в крайбрежния град Хелзингборг, е дело на психолога д-р Самуел Уест - 44-годишен калифорнийски гражданин, автор на изследвания как да направим големите компании по-иновативни.

Стартирала през лятото на 2017 г. с подкрепата на Шведския фонд за иновации, изложбата се състои от елементи, които Уест е събрал или които са му дарени от посетители.

Най-голям интерес предизвиква "Тръмп - Играта", където играчите търгуват с недвижими имоти под зоркото око на съименника на играта, хвърляйки зарове, на които номер шест е заменен с "Т", защото "Тръмп винаги печели“, обясни Уест.

На входа на изложбата призрачна пластмасова маска се взира в посетителите от стъклена витрина - продукт за красота, пуснат от американска компания през 90-те години на миналия век, който трябвало да редуцира бръчките с електричество.

Смаяната публика се взира в шведски велосипед, произведен през 1981 г., изработен от пластмаса, който се оказал недостатъчно здрав, за да издържи своя ездач, както и зелен кетчуп на „Хайнц“ и напитката на „Кока-Кола“ с аромат на кафе Кока-Блек. След затварянето му в Швеция Музеят на провала се отправя към Шанхай.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.