Поклонението бе в църквата „Св. Седмочисленици”

Близки и приятели се сбогуваха с актьора Иван Ласкин.

Той почина на 48-годишна възраст, след като прекара последните 10 дни в реанимацията на ВМА с тежка чернодробна недостатъчност и нужда от трансплантация.

Още един символ на поколения българи си отиде. Човек, който не влизаше в рамки, но беше честен, добър, никому лошо не е сторил, готов беше да раздели залък с приятели. Той не направи никакъв компромис и до последния си ден, човек със страхотно чувство за хумор, с много ирония, човек, който винаги казваше това, което мисли. Така описаха Иван Ласкин част от хората, които дойдоха на поклонението пред обичания български актьор в храма „Св. Седмочисленици”.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Поклонението започна от 12:30 часа в храма „Свети Седмочисленици”. 

ОЩЕ СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

"Такъв беше честен, прям - ние това често наричаме скандално. Не, много боли истината и повече ще ни липсват хора, които казваха истината. На мен лично той ще ми липсва. Имах нужда от такъв човек. С него ще си отиде парченце от истината на тая държава. Човек, който не влизаше в рамки, но беше честен, добър, никому лошо не е сторил, готов беше да раздели залък с приятели“, каза бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Отиде си актьорът Иван Ласкин (ВИДЕО+СНИМКИ)

Иван Ласкин: Аз в сърцето си обожавам тази страна (ВИДЕО)

Снимка: Олег Попов, NOVA

"Човек, който много обичаше България и смятам, че и България много го е обичала. Просто защото той остана от малкото хора и изгоря, разбира се, в тази битка по един или друг начин, верен на характера си. Той не направи никакъв компромис и до последния си ден беше човек със страхотно чувство за хумор, с много ирония, човек, който винаги казваше това, което мисли и в крайна сметка годините на трудната демокрация по един или друг начин си отмъстиха заради неговата честност и прямост", каза Ути Бъчваров.

Иван Ласкин към Алекс Сърчаджиева: Защото толкова те обичам!

„Много е тъжно, още един символ на поколения българи си отиде. Много умно момче беше, много талантлив“, каза министърът на културата Боил Банов. Той посочи, че се е виждало още от ученик, че има изключителни таланти.

АЛЕКС СЪРЧАДЖИЕВА: НЕ МОГА БЕЗ ИВАН (ВИДЕО)

Снимка: Булфото

Ласкин, един от най-харизматичните, обичани и талантливи български актьори, си отиде на 48-годишна възраст на 6 януари, след престой в тежко състояние във ВМА. Иван Ласкин остави сериозни следи, както в киното, така и в театъра. През 1986 г. детският сериал „Васко да Гама от село Рупча” го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Незабравими остават ролите му и в сериали като „Хайка за вълци” и „Дунав мост”. Играел е на сцените на Народен театър "Иван Вазов", Театър Българска Армия, Малък Градски Театър "Зад канала" и много други. 

Близки и приятели изпратиха актьора с аплодисменти.

Видео: 24 часа

Малко по-късно погребението се състоя в Алеята на творците на Централните софийски гробища.

ИВАН ЛАСКИН ЗА СЦЕНИТЕ ОТ ЖИВОТА (ВИДЕО)

ИВАН ЛАСКИН: ВСИЧКИ, КОИТО СА СЪЗДАЛИ НЕЩО ВЕЛИКО, СА ОТШЕЛНИЦИ (ВИДЕО)

ИВАН ЛАСКИН: БЕЗСЪРДЕЧНОСТТА НА БЪЛГАРИНА СЕ ПОЯВИ С ПРЕХОДА (ВИДЕО)

ИВАН ЛАСКИН: ВЕЧЕ СЪМ БУТИКОВ АКТЬОР (ВИДЕО)

„ОПОЗНАЙ БЪЛГАРИЯ”: ИВАН ЛАСКИН ОТНОВО В КАЗАРМАТА (ВИДЕО)

НА ЛОВ С ДРУЖИНКАТА НА ИВАН ЛАСКИН (ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.