Спорът стигна до съда

Ремонтът на мемориалния комплекс „Христо Ботев” стана повод за раздор. Кметът на Карлово Емил Кабаиванов даде на съд за клевета колегата си от Калофер Румен Стоянов. Поводът е изказване на Стоянов, в което той заявил, че 300 хил. лв,  отпуснати от държавата на общината, са били откраднати, без да е извършен ремонт.  

Комплексът в Калофер е в окаяно състояние от две години. Според туристи районът дори е опасен за посетителите.

„При изкачването на върха и слизането ни направи впечатление, че стъпалата тропат под краката ни. Тук идва толкова много народ и това не е нормално”, смята една от туристките.

След като правителството отпусна крупна сума за спешен ремонт, по проект трябваше да бъдат реновирани стълбите към монумента, фонтаните на площада и да бъде поставено ново осветление.  

Кметове в спор коя е най-високата елха у нас (ВИДЕО)

Ремонтните дейности приключили през есента на 2016 г. Според кмета на града ремонтът е бил некачествен.

След сигнал на Румен Стоянов и по заповед на премиера Борисов, Агенцията за държавен финансов надзор е започнала проверка в Община Карлово за това как са изразходвани отпуснатите от държавата 300 хил. лв.

КМЕТОВЕ СИ МЕРЯТ ЕЛХИТЕ: Димитровград и Троян в лют спор

Стоянов подозира, че средствата са изразходвани нецелесъобразно и хвърли подозренията си към Община Карлово, под чиято шапка е Калофер.

Кметът на Карлово Емил Кабаиванов пък се почувствал засегнат от думите на Стоянов и завел дело за клевета срещу него. Кабаиванов отказа да застане пред камера и заяви, че ще коментира казуса в съдебната зала.

Репортер: Илиян Велков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.