Александър Сиди категорично отрече обвиненията, отправени от Веселин Марешки в ефира на NOVA

В последните три години представители на ВМРО са работили за това да се узаконят къщите на ромите в махалата на Войводиново. Това заяви в студиото на „Здравей, България” депутатът от „Обединени патриоти” Александър Сиди. Той категорично отрече твърденията на лидера на ВОЛЯ Веселин Марешки, направени в ефира на NOVA, че членове на ВМРО са позволявали незаконно строителство с цел да спечелят гласовете на жителите на гетото.

Марешки: ВОЛЯ ще поиска оставката на Каракачанов

„Това е безумие, не сме си затваряли очите. Информирали сме десетки пъти администрацията за тези проблеми. А кметът е подкрепен от друга политическа сила. Наш член е заместник-председателят на Общинския съвет в Марица. И големият проблем на българската политика е, че Марешки влезе в нея”, заяви Сиди.

Той обясни, че на ромите от Войводиново са предлагани парцели, върху които да построят законно домовете си. Едно семействата стигнало до края на процедурата и се е отказало в последния момент.

Протестите във Войводиново продължават (ОБЗОР)

„Изхарчихме милиони за ромското включване, което така и не се случи”, коментира още Сиди. И нарече организациите, защитаващи правата на малцинството у нас, „грантаджийски”.

Цялото интервю гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.