Велизар Димчев се прибира от Англия, когато градът под тепетата печели проекта "Европейска културна столица”

Художникът Велизар Димчев е родом от Пловдив, но емигрира в Англия, заедно със съпругата си. Неговите творби са излагани в галерии в Париж и Лондон.  Освен художник, той е и артист. Точно, когато Пловдив печели проекта  „Европейска културна столица”  той решава да се завърне в града под тепетата, заедно със семейството си.

„Занимавам се с изкуство от ранна детска възраст. Животът ми мина в изкуство. Всеки творец има послание, което иска да предаде. Много е тежко да правиш изкуство, особено в България. Трябва обаче човек да е постоянен и да има хъс”, каза за „Плюс-минус. Коментарът след новините” артистът Велизар Димчев.

Пловдив във фокуса на Европа - какво предстои?

В портретите си, художникът рисува не просто лица. Той разкрива вътрешно емоционалните терзания на своите обекти. Затова ги деформира визуално през неговия поглед. След като се завръщат в Пловдив, Велизар и съпругата му, започват бизнес в  пловдивския квартал „Капана”. Двамата откриват малка галерия, която се превръща в емблематично място за всички млади артисти. Там те обменят идеите си и си помагат.

Репортер: Никол Панчева 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.