Миналата седмица Министерският съвет предложи на Народното събрание да предприеме именно това действие

С гласовете на депутати от ГЕРБ и „Обединени патриоти“ парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика и контрабандата взе решение да отложи със 6 месеца влизането в сила на Закона за административно регулиране на икономическите дейности, свързани с петрол и продукти от петролен произход.

Това заяви народният представител от ГЕРБ и зам.-председател на Комисията за борба със сивата икономика Владислав Николов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Законът за горивата влиза в сила от 1 юли 2019 г. (ВИДЕО)

Миналата седмица Министерски съвет предложи на Народното събрание да отложи срока за влизане в сила на Закона за горивата и той да започне да действа от 1 юли. С подкрепата на парламентарното мнозинство предложението на правителството днес бе прието.

БГНЕС припомня, че по-рано днес парламентарната Комисия за наблюдение на приходните агенции и борба със сивата икономика не успя да подложи на гласуване на първо четене промените в Закона за административното регулиране на икономическите дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход, придобил популярност като Закона за горивата.

Петролната асоциация напуска КРИБ

Правилникът изисква представител на Министерски съвет, в качеството си на вносител на законопроекта, да представи пред депутати от комисията направените предложения, а отсъствието на ресорния министър не позволи те да бъдат подложени на гласуване.

Защо излизат на протест малките доставчици на гориво?

Със законопроекта се предлага удължаване на срока на влизане в сила на закона, като се предвижда това да стане от 1 юли 2019 г. Изменението цели да даде и яснота по отношение на срока за издаване на предвидената в него наредба, с която ще се определят редът и условията за водене на регистър на лицата, осъществяващи икономически дейности, свързани с нефт и продукти от нефтен произход.

КРИБ подкрепя решението на МС за отсрочка за Закона за горивата

На заседанието на ресорната комисия участваха и редица браншови организации, които изразиха становище за корекции в Закона за горивата, но без отлагане на влизането му в сила. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.