Хората не могат и да се споразумеят с ЕНЕРГО-ПРО

Повече от 200 жители на Русе могат да останат на тъмно и студено посред зима. Хората редовно си плащали сметките за ток, но заради липса на индивидуални партиди се оказало, че дължат над 30 000 лева.

Семейство Закирови са едни от най-сериозно "ужилените". През 2013 г. купуват имот, който се оказва ипотекиран, а след това, за да не останат на улицата, го плащат и на банката. Хората едва успели да уредят индивидуални партиди за вода. С тока обаче не се получило. Всеки месец се получавала голяма разлика в сметката по показанията на индивидуалните електромери и на общия в сградата. Така се натрупал и дългът.

„Няма никъде информация, партида, старо, ново показание, електромер, номер и т.н. - такова нещо липсва”, казва Цветелин Цонев, професионален домоуправител.

1136 ЛЕВА ЗА ТОК: Шокираща сметка за жилище от 40 кв.м. (ВИДЕО)

Хората не могат и да се споразумеят с ЕНЕРГО-ПРО. За дружеството те не съществуват като абонати. В позиция до NOVA от компанията казват, че натрупаните задължения вече са над 41 000 лева. И затова като крайна мярка трябва да прекъснат тока, но не могат да го направят, защото за тях собственикът на партидата е неоткриваем.

Репортер: Наталия Йорданова

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.