Ученици на обичаната българска актриса пристигат в Германия за юбилея й

Голямата българска актриса проф. Цветана Манева става на 75 години.

СНИМКИ НА АКТРИСАТА ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ

Цветана Манева е родена на 30 януари 1944 г. в Пловдив, в семейството на известния драматичен артист Георги Манев. Завършва актьорско майсторство в класа на проф. Моис Бениеш. Играла е на сцената на Пловдивския драматичен театър, Нов драматичен театър "Сълза и смях" - София,  Драматичния театър в Димитровград , Театрална работилница "Сфумато", театъра в Ямбол, Народния театър за младежта и Театър 199. Участвала е в над 50 филма, сред които любимите на публиката "Почти ревизия", "Войната на таралежите", "Търси се съпруг за мама". Артистичен директор е на

международния театрален фестивал "Варненско лято".

Цветана Манева: Като премине болката, първото усещане е на щастие

Удостоена е със званията "Народна артистка" и "Почетен професор на Нов български университет". Носителка е на орден "Стара планина" първа степен за големите ѝ заслуги в областта на българския театър и кино и по повод 60 години от рождението й.

Цветана Манева: Атаката към КТБ е умишлена

Тази година навръх рождения си ден актрисата участва в поредицата „Български артисти четат български автори” в Берлин. Нейни ученици се организираха и също заминаха за германската столица, предаде "24 часа"

Участието й в берлинската премиера на книгата на Мария Касимова-Моасе предизвика огромен интерес сред българите в германската столица.

След Берлин Цветана Манева и Мария Касимова-Моасе заминават за Хамбург, където отново ще имат среща с публиката.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.