Темата коментира депутатът Красимир Богданов

ВМРО иска президентът Румен Радев да наложи вето върху промените в Изборния кодекс, приети от парламента на продължило до среднощ заседание.

„Смятаме, че, лишавайки българските гражданите от възможността да гласуват за личности и да изпращат някакви партийни послушковци в Народното събрание, е вредно за демокрацията. Безпричинно се връщаме назад в годините. Освен това, тези промени не бяха дискутирани широко в обществото”, коментира в ефира на „Плюс-Минус. Коментарът след новините” депутатът от „Обединени патриоти” Красимир Богданов.

Омбудсманът дава Изборния кодекс на Конституционния съд

Той смята, че при гласуването на измененията е „надделял политическият егоизъм и тънките сметки”. „ДПС, като опитен политически брокер, и този път успя да изтъргува своята позиция и като че ли в капана им попаднаха ГЕРБ и НФСБ, които подкрепиха основните искания на движението – за преференциите и невъзможните прагове за подреждане на листите”, заяви Богданов. Той заподозря, че представителите на ДПС умишлено са поставили неизпълними искания, за да може от тях да се отстъпва и след това „да се постигнат по-малки победи”.„Една от тези победи на ДПС е именно реалното премахване на преференциите”, заяви Богданов.

Парламентът одобри окончателно новите изборни правила (ОБОБЩЕНИЕ)

Той разкритикува и поведението на левицата по време на обсъждането в парламента. „БСП като че ли умишлено тикаше дебатите натам, че да не се случи нито едно от техните предложения”, смята депутатът от ВМРО.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.