Кралят на сръбската музика загина при катастрофа в Германия

Големите звезди на сръбската музика споделиха тъгата си от новината за смъртта на Кралят на сръбската музика Шабан Шаулич. 

Кралят на сръбската музика Шабан Шаулич загина в катастрофа

Лепа Брена написа във Facebook, че Шабан е един от хората, които всички са обичали и уважавали.

Певецът Мирослав Илич, който следващата седмица ще изнесе концерт в София, също е близък приятел на Шабан Шаулич. "Много съм ядосан на живота...", пише звездата във Facebook. 

Миле Китич написа: "Всички думи са излишни. Напусна ни една легенда..."

"Трудно ми е да повярвам", сподели звездата Драгана Миркович.

Весна Змиянац също се сбогува с големия изпълнител.

Кой е Шабан Шаулич?

Той е роден на 6 септември 1951 г. в град Шабац, в мюсюлманското семейство на Илдуза и Хусеин Шаулич. Много често се появяват публикации, в които се твърди, че Шаулич е от ромски произход. Още като дете се увлича по пеенето, като негови любими изпълнители са Химзо Половина и Заим Имамович. Малко след своя музикален дебют през 1969 г. влиза в казарма и служи в македонския град Битоля. По-късно се жени за Гордана, с която има три деца – Санела, Илдуза и Михайло. 

Шабан Шаулич е открит за музикалната сцена от известния сръбски акордеонист Будимир (Буца) Йованович. През 1969 г. издава първия си албум – „Дайте ми утеха“ („Дајте ми утјеху“). През 1972 г. излиза албумът „Био сам пијанац". До 1975 г. автор на песните му е Будимир Йованович, след което Шаулич започва сам да пише и композира.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес