Как едно българско момиче живее и работи 5 години в страната на Червения дракон?

Как едно българско момиче живее и работи 5 години в страната на червения дракон и знаят ли китайците къде е България? Това разказва Силвия  Атанасова в предаването „Плюс-минус. Коментарът след Новините”.

Момичето заминава в Китай с план да остане да завърши образованието си там, но несигурна дали ще издържи. Тя дори не разопакова куфарът си в първия месец. Остава в крайбрежния град Нинбо 5 години. Прекарва свободното си време в уроци по китайски. Получава и китайско име – Лин Лин.

Българка стана трета в елитен световен конкурс (ВИДЕО)

„Китайците са много суеверни. Примерно те наистина вярват, че четворката носи нещастие.  За тях четворката е най най-фаталната цифра – нещо като 13-ката. Шестицата пък например е едно от най-хубавите числа. 666 за тях е най-хубавото нещо. Ако ви подарят 666 като пари на сватба това означава, че ви пожелават само хубави неща”, разказа Силвия Атанасова.

Тя допълни, че разликата в културата е била абсолютно от Земята до небето и преживяла културен шок.  Започнала е работа като актриса и модел в Китай.

По думите й, ако един продукт се рекламира от чужденец, то цената и качеството му се вдигат много повече. Играла е много и различни роли – била е „жената-котка”,  принцеса и други. Успяла да изпрати свои приятели на филм, в който участва Джеки Чан.

Силвия е категорична, че китайците харесват европейците. За повечето от тях е мечта да дойдат в Европа.

Още вижте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.