Животът му не е застрашен

16-годишно момче се простреля в главата с газов пистолет при опит за селфи. Инцидентът станал тази сутрин в Бургас. Ученикът е настанен в отделението по неврохирургия на бургаската болница без опасност за живота. Разказал на полиция и лекари, че открил оръжието в градинката пред блока.

Младежът се е самопрострелял с намерения газов пистолет в апартамент. Вместо да подаде сигнал до полицията, ученикът решил да разгледа пистолета и да си направи гангстерско селфи насочвайки дулото срещу главата си. При неволния изстрел младежът получил повърхностни рани.

Експертите съветват: Не стъпвайте върху леда, ако не сте екипирани

Звукът от газовия пистолет бил чут от съседката от горния етаж, докато се приготвяла да излиза. „10-на минути преди това чух пукот  и помислих, че някой изпусна нещо. Никога не съм чувала на живо изстрел и не отдадох значение, но сега току що ми казаха”, казва Мина, която е станала свидетел на случилото се.

Момчето е транспортирано веднага до болницата. „Раната е около 5-6 сантиметра в слепоочието, в ляво. Животът му не е застрашен. Изплашено е момчето, нормално е след такъв инцидент”, коментира д-р Константин Давчев- неврохирургия УМБАЛ-Бургас.

 На полицията обяснил, че заедно със свой връстник открили оръжието в тревата около блока. Не го предали, защото решили да го разгледат отблизо. „Доведеният брат твърди, че всъщност пистолетът е гръмнал, докато двамата младежи са опитвали да си направят снимки, тип-селфита, които да качат в социалните мрежи”, казва Цветелина Рандева - говорител ОД МВр-Бургас.

Риск в името на самочувствието: Манията по опасните селфита

Информация от родителите на пострадалият ученик за това, какво точно се е случило към момента няма. Съседи разказват, че семейството на самопрострелялия се младеж било от скоро във входа. Наели квартирата преди Нова година, затова почти не ги познават. Притеснени са, че оръжието е открито в тревата около блока. „Учудва ме.Това можеше да го намери някое малко дете, още по-малко и като играят да направят по-голяма беля”, казва Тони Чепов – съсед.

Оръжието ще бъде подложено на множество експертизи. „Назначени са множество експертизи, които да установят собствеността на пистолета и дали всъщност той не е евентуално обект на взлом, на кражба, извършена от апартамент или просто е изгубен във въпросната градинка”, коментира Цветелина Рандева.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.