29-годишната жена има регистрации в различни сайтове като личен банкер

Сръбска следа в източването на банкови сметки в Нова Загора. Банкерката, обвинена в измамата, е разследвана и в западната ни съседка, научи NOVA. Разплитането на схемата продължава. Георги Манев успя да разговаря с човека, подал първия сигнал срещу банковата служителка.

В началото на февруари студентът, който пожела анонимност, установил, че от сметката му липсват пари. 

Съдът остави в ареста бившата банкова служителка от Нова Загора

„Исках да отида да си изтегля пари, да си платя семестъра и като отидох в офиса, ми казаха, че няма достатъчна наличност. Някъде над 22-23 хиляди лева имах, но реално налични имах около 167 лева”, разказва потърпевшият.

Остава много учуден от наличността в сметката си. И поискал подробно извлечение.

„И установихме, че са теглени парите ми от дебитна карта, каквато аз нямам, 49 пъти”.

Студентът подава жалба. От банката също сигнализират службите.

„Веднага след като се констатира случаят, се назначи подробна вътрешна проверка, която продължава и в момента”, обясни Георги Султанов, регионален мениджър.

А в банковия клон в Нова Загора продължават да пристигат ужилени вложители, за да си търсят парите. От сметката на Кольо Колев са източени близо 200 000 лева.

Бивша шефка на банков клон е в ареста за кражба на пари от сметки на клиенти

„И днес пак идвам и между другото питам за нашия въпрос, никой нищо не може да каже. Мисля, че нещата ще продължат доста време”, коментира Колев.

Специалистите по банково право казват, че банката трябва да възстанови липсващите пари бързо. А не да чака присъди.

„Банката носи отговорност за вредоносните действия на своите служители и след като установи такива вредоносни действия, трябва веднага да възстанови парите по сметките”, заяви професор Валери Димитров, професор по банково дело.

Срок за връщането на парите обаче още няма.

„Трябва да имаме малко търпение. Правим всичко възможно и ще направим, така че ще си получат сумите”, заяви Георги Султанов, мениджър.

Задържаната 29-годишна банкерка, вероятно, е извършвала финансова дейност и в съседна Сърбия. Има регистрации в различни сайтове като личен банкер. От прокуратурата потвърдиха, че работят и по такава следа.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.