Групата е известна с хитовете си "It's My Life" и "Such a Shame"

На 64-годишна възраст почина вокалистът на популярната британска група Тalk Talk Марк Холис. Това съобщи БТА. Вестта за кончината му бе оповестена от негови близки в социалните мрежи, но причините за нея не се съобщават.

"Шокиран съм и съм натъжен, че Марк Холис вече не е между живитеТой бе музикален гений. За мен бе чест и привилегия да свиря заедно с него в бандата. Почивай в мир, Марк Холис"заяви бившият басист на групата Пол Уеб във Facebook. 

"Марк бе чудесен съпруг и баща, който остана верен на принципите си. Той се оттегли от музикалната сцена преди 20 години, но е музикална икона", написа в Twitter неговият роднина Антъни Костело.

Групата Тalk Talk е основана през 1981 г. в Лондон и стана световно известна с хитовете си "It's My Life" и "Such a Shame". Албумът й "The Colour of Spring", излязъл през 1986 г., бележи началото на пост-рока. Отличава се с повече импровизации в сравнение с предишните студийни записи на бандата. Смята се, че групата "Рейдиохед" е била повлияна от Тalk Talk. През 1998 г. роденият в Лондон Марк Холис издаде соло албум, който носи неговото име.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.