Проблемният участък е в Габрово

Държавата на спешна среща с недоволни габровци. Причината - неволите около строежа на обходния път с тунел под Шипка. Преди седмици NOVA разказа за падащите каски над главите на хората от строящ се виадукт и показа наводнени къщи, след като над тях започна строителството на пътната отсечка. Хората заявиха готовност да протестират. 

Два дни, след като местните изразиха своите опасения, Агенция "Пътна инфраструктура" извърши проверка на място и констатираха проблеми по трасето, свързани с отводняването. А потърпевшите поискаха гаранции от държавата, че ще бъдат взети мерки за разрешаване на проблемите им.

Ремонт на път наводнява квартал: Жителите му излизат на протест

"Ще направим протокол. Хората са притеснени. Ние също сме притеснени. Доста години са наслагвани проблемите, сега ще трябва да ги решаваме съвместно с общината. Това, което имаме да правим по републиканския път е ние да извършим превантивен ремонт. Надявам се в това лято да го направим, когато времето и метеорологичните условия позволяват", каза инж. Дончо Атанасов, член на УС на АПИ.

Жителите на габровския квартал дадоха своя кредит на доверие. По предварителни прогнози обходът на Габрово или поне неговият предпоследен етап, с перспектива за тунел под Шипка, трябва да бъде завършен още през юли тази година. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.