Десетокласник напада седмокласник в Луковит след спречкване на футболния терен

Бой между двама ученици доведе до сериозни последици и за двете момчета. Едното, което е било нападнато, е със силно увредено зрение и се е наложило поставянето на имплант. Другото пък се оплаква, че е било обиждано грубо. А сега ще трябва да продължи образованието си извън клас.

Случаят е от Карлово. Седмокласник е със сериозни наранявания, като най-тежко е пострадало окото му. Разправията между него и момче от 10 клас е станала точно преди месец. Ден преди сбиването двамата тийнейджъри се спречкват на футболния терен.

България в топ 10 на европейските страни по случаи на агресия в училище

„Другото момче се ядосало, че синът ми го финтира, заплашва го. После синът ми отива на тренировка и пред приятели казва, че е ударил шамари на по-големия ученик. Това не е вярно”, разказа Надежда Колева, майка на пострадалото момче. На следващия ден през голямото междучасие по-големият ученик напада по-малкия. Пострадалият получава черепно-мозъчна травма, а в последствие лекарите откриват и сериозни наранявания на окото.

„Сложиха му имплант в София. Лечението продължава. В момента няма вертикално движение на окото. Лекарите много се надяват до половин година това да отшуми”, разказа още Надежда Колева.

Родители се обединяват в борбата срещу агресията в училище

Заместник-директорката на училището Росица Георгиева обясни, че нападателят ще бъде преместен в друго училище и процедурата вече е задействана. Досега той не е имал провинения, няма дори отсъствия. Родителите му живеят в чужбина, отглеждат го баба му и дядо му. В училището се е явил вуйчо му. 

Агресия в димитровградско училище: Говори нападнатият охранител

„Ние ще накажем насилника, но това какво ще породи? Преместването ще натрупа срам, вина, злоба, гняв. Момчето е извършило това, защото няма родители, с които да споделя. Институциите преди това не са си свършили работата. Има програми за управление на гнева, учителите трябва да бъдат обучавани как да се справят с конфликтите”, коментира училищният психолог Младен Владимиров.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.