Само в неделя огнеборците са гасили 647 пожара

Рекорден брой пожари на Сирни Заговезни. Само в неделя огнеборците са гасили  647 пожара. София е един от градовете с най-много сигнали. В столицата изгоряха над 50 декара сухи треви.  Освен в столицата, най-много огнища е имало в  Перник, Монтана, Благоевград и София област. За щастие в по-голямата част от случаите пожарникарите са успели да изпреварят бедствието и не се е стигнало до човешки жертви или сериозни материални щети. В местността „Камбаните” в София огнеборците успяха да спрат стихията на метри от къщите. Все още не е ясно каква е причината за пламването на огъня. А в самия град огънят беше спрян на метри от бензиностанция.  

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

50 декара сухи треви пламват за по-малко от час. Сигналът за пожара е подаден малко преди 8 вечерта. Пет пожарни коли с 24-ма пожарникари се отзовават веднага.

Пожарникарите се борят с огъня няколко часа, успяват да спрат стихията буквално на няколко метра от първата къща

Според хората в района искра от обредния огън за Сирни заговезни е  причината за пламването на сухите треви

Стотици пожари са пламнали едновременно в цялата страна. Огънят в столичния квартал „Дружба” бил спрян на метри от бензиностанция.

Къща горя и в пернишкия квартал „Драгановец”. Появи се информация и за пожар в Даскалово.  Шест пожара са гасили огнеборците в Ковачевци през последните 24 часа.

Ако някой причини пожар по непредпазливост глобите са от 200 до 2000 лева. За умишлени палежи в сила влиза наказателния кодекс. От пожарната напомнят, че тепърва идва сезонът на пожарите в страната.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.