Това е резултат от мерките срещу контрабандата, отчете премиерът Борисов

Със 7% са се повишили приходите от данъци върху горивата заради мерките срещу контрабандата. Това отчете премиерът Бойко Борисов.

Малките търговци предложиха нови промени. Те искат собствениците да не доказват толкова голям капитал и да не се изисква банкова гаранция. А икономическото министерство всяка година да анализира сектора. Веднъж вече новият закон за горивата беше отложен с половин година и трябва да влезе в сила в края на юни. Оттук нататък специален консултативен съвет ще се занимава с темата "Горива" - обясни икономическият министър Емил Караниколов. И до месец ще има нови текстове.

Борисов: Приходите от горива са със 7% повече (ВИДЕО)

"Не считам, че трябва да поощряваме някой да е на светло - той е длъжен да е на светло. Ако той не е изпълнил закона, към него трябва да има съответните административни санкции. Не може да поощрим някой, който е в сивия сектор. Данъчна амнистия - в определени държави, в определени случаи това е ползвано, но трябва да се направи анализ как ще повлияе на фиска", каза министърът на икономиката Емил Караниколов.  

КЗК препоръчва данъчен компромис за нелегалните търговци на горива

"Идеята на нашата асоциация е този път законът да бъде на светло, да не е през задната врата. Премахнахме големите тежки ограничения за банкови гаранции и капитал, не ги премахнахме, а ги намалихме. По-големите гаранции останаха само за внос и износ", заяви Симо Сивов от Асоциация за търговците, производителите и вносителите на горива.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.