Мъжът се отоплявал с готварска печка, ютия, а понякога палел и открит огън в дома си

Десетки семейства от Кюстендил прекараха на открито вече второ денонощие. Причината е пожар, който е превърнал домовете им в необитаеми. Огънят е тръгнал от апартамента на психично болен мъж, който се отоплявал с готварска печка и с ютия, а съседи казват, че също така е палел огън вътре.

Майката на убиеца от Нови Искър многократно е търсила помощ за него

Огънят е засегнал газоразпределителната кутия, от която е започнал да излиза газ. Тежко увредена е и цялата водопреносна мрежа.

20-годишният младеж живее на 1-вия етаж, но отсъства от 2 дена. Издирван е от полицията за бъде разпитан. Срещу него има подадени 2 жалби за тормоз от съседи. Една от жалбите е пусната от собствената му майка. Тя и баща му са живеели с него, но са се изнесли. По думи на живущи, много други хора също са напуснали блока заради въпросния психично болен мъж. Заподозрян е и за употреба на наркотици. 

Психично болен е настанен в Районно управление вместо в болница

Хората от жилищната сграда разказват за инцидента. „Електромерите гърмяха и трещяха. Беше като канонада. Със сина ми не можахме да избягаме защото е инвалид. Скутерът му изгоря при пожара. Бяхме единствените, които останаха вътре”, казва една от живущите. Тя добави, че пожарникарите са действали много бързо и са овладели ситуацията. Щетите в блока са солидни, а развитието по случая тепърва предстои.

репортер: Антон Чавдаров

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.