Това ще даде сериозен напредък на сигурността и сътрудничеството между нашите страни, каза Доналд Тръмп

Разглеждаме сериозно възможността Бразилия да стане член на НАТО или на друг съюз, заяви американският президент Доналд Тръмп пред журналисти, след като посрещна в Белия дом бразилския си колега Жаир Болсонаро, съобщават Ройтерс и БТА.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тръмп отбеляза, че отношенията между САЩ и Бразилия са по-добри от всякога, посочва Франс прес. "Бразилия и САЩ никога не са били толкова близки", каза президентът, посрещайки Болсонаро в Овалния кабинет.

ПЪРВО ВЕТО: Тръмп се изправи срещу съпартийците си заради стената по границата

"Имаме много общи ценности, възхищавам се на президента Тръмп", каза от своя страна Болсонаро. Американският президент похвали предизборната кампания на Болсонаро, която определи като „една от невероятните кампании” и каза, че за него е било чест, че са били направени паралели между кампанията на Болсонаро и неговата отпреди две години и половина, предаде Асошиейтед прес. Доналд Тръмп каза още, че подкрепя кандидатурата на Бразилия за влизане в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Тръмп засегна и темата за Венецуела и заяви, че случващото се в тази страна е срамно. Той отново заяви, че всички опции се разглеждат, за да бъде накаран Николас Мадуро да се оттегли от власт, предаде Франс прес.

Снимка: ЕПА/БГНЕС

"Всички опции са на масата. Онова, което се случва във Венецуела е срамно - натрупването на дългове, разрушението и глада", каза Тръмп пред Болсонаро, който вече изрази подкрепата си за американската кампания за натиск срещу социалиста Мадуро, предаде Франс прес. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.