С решението си магистратите отхвърлиха искането на прокуратурата за отстраняването му от от длъжност.

Кметът на Стрелча Стойно Чачов остава на поста си. Районният съд  в Панагюрище отказа да го отстрани от длъжност, въпреки искането на прокуратурата. Чачов е обвинен в принуда, след като негов служител разказа, че е бил накаран да напише молба за напускане без дата. И в последствие е бил отстранен. Според прокуратурата има риск Чачов да повлияе на свидетелите по делото, които са негови подчинени, както и да укрие документи, ако продължи да е кмет. До момента са разпитани 40 души. Кметът заяви в съда, че съвестта му е чиста. Държавното обвинение ще протестира оставането му на поста.

Прокуратурата поиска отстраняване от длъжност на кмета на Стрелча

„Вижте аз съм мъжко момче и никога не се оплаквам от нищо. Дори и да е  така, пак няма да го кажа. Пак казвам гледам хората в очите и моята съвест е чиста, че си върша по възможно най-добре работата като един честен и отговорен кмет на община Стрелча”, коментира Стойно Чачов.

„Считам, че има достатъчно данни, че обвиняемият би попречил на обективното разследване по делото. Има възможност да окаже влияние във връзка със служебното положение на негови служители, защото основните свидетели са  негови подчинени от община Стрелча”, обясни Николай Топкаров, прокурор в Районна прокуратура – Панагюрище.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.