Депутатът Николай Александров е категоричен, че това е "пълна мажоритарност"

"Атака" ще избира кандидатите си за евродепутати чрез политическо риалити. То ще се излъчва по партийната телевизия, а зрителите ще определят как ще изглежда листата за вота. Какво ще представлява "кастингът" обясни народният представител Николай Александров в ефира на предсаването "Плюс-Минус. Коментарът след новините".

„Не е чак риалити, а пълна мажоритарност в абсолютния смисъл на думата. Може да посочите човек, който да има желание да се кандидатира, да се яви на кастинг пред жури, да отговаря на въпроси. И зрителят ще може да определи как ще изглежда листата на политическа партия „Атака” за предстоящите европейски избори”, обясни Александров.

Обединените патриоти разединени за евровота (ВИДЕО)

Той допълни, че в политическото риалити могат да участват всички български граждани на възраст над 21 години, които не излежават присъда и не са под запрещение.

„Това не е Биг Брадър, това е абсолютната мажоритарност на 100% - такава, каквато обществото казва, че трябва има. Това е реалността. Как си представяме ние евролистата, как си представяме кандидатите. Да може да ги изпитваме, да можем да се кандидатираме и да можем да може да променяме. Всеки един кандидат на всяка една партия трябва да бъде подложен на тест от избирателите”, коментира още депутатът.

Сидеров: Очертава се да отидем поотделно на изборите

Той е категоричен, че това е възможност хората сами да покажат какво желаят и какво искат да променят. "Кастингът" ще продължи до 19 април. На 20 и 21 април комисията ще реши кои от кандидатите да влязат в листата на "Атака".

Народният представител заяви още, че партията му искала да се яви на вота, заедно с останалите формации в "Обединени патриоти". „Колегите от НФСБ отказаха, а тези от ВМРО малко ги хвана страх да се явят само с нас", заяви той и обясни къде позициите на трите партии са се разминали - включително по темата за санкциите на ЕС спрямо Русия.

Александров е категоричен, че целта на "Атака" не е управление на всяка цена. „Ние сме се ръководили от това кое е добро за обществото и за народа. Никога не сме отстъпвали от нашите принципи", заключи той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.