Темите в предаването в събота и неделя от 8.00 ч. по NOVA

В „Събуди се” тази събота с водещ Мартина Ганчева зрителите ще разберат къде ще им излезе по-скъпо да празнуват Великден – в Италия или във Велинград.

11 млн. души годишно умират от лош хранителен режим. Как да се справим с лошите хранителни навици и кои са опасните диети? Отговорите от диетолога доктор Ипократис Пападимитракос и експерта по здравословно хранене Весела Петрова в събота сутрин.

Единственото родилно отделение в Ямбол затвори врат заради дефицит на лекари. Кой ще поеме спешните случаи с родилки от града?

Някъде над гара Черепиш във Врачанския Балкан няколко големи кръста пробиват небето. В рубриката „Машина на времето” Ева Костова разкрива връзката между тях, властта след 8 септември и една обраснала в бурени духовна семинария.

Защо изразът „Да не ти се отвори парашутът" вече не е актуален? В Деня на отворените врати на парашутизма това ще разкрие Христиания Червенкова.

Коя е българската дизайнерка, чиито модели се озоваха на страниците на Vogue? За българската следа в Лондонската седмица на модата ще научите тази събота в „Събуди се”.

Ива Софиянска – Божкова се среща с един творец, влюбен в киното и  музиката на майка си – Богдана Карадочева. В „Говори с Ива” тази събота очаквайте режисьора Лъчезар Аврамов.

Професионални танцьори стават фермери. Историята на Поли и Митко, които отказаха кариера в Норвегия, за да отглеждат охлюви на село – разказва Галя Щърбева тази събота в рубриката „Да хванеш гората”.  

Милко Калайджиев за предизвикателствата в „Като две капки вода”.

В Световния ден на здравето, 7 април, зрителите ще научат как лекари от „Пирогов" спасиха дете с много рядка аномалия.

В неделното издание на „Събуди се” специално място заемат и църковните теми. Очаквайте разговор в студиото на водещата Мартина Ганчева с любимия преводач на папите дякон Иван Иванов за връзката му с Ватикана и включване на живо от Бачковския манастир, където ще се състои първата литургия на новия игумен.

Йорданка Фандъкова за личните победи и тежките разочарования. Кметът на софия ексклузивно пред Мариян Станков - Мон Дьо

Легендата в художествената гимнастика Илиана Раева за Световната купа в София и първата роля в киното.

Българин пише музика на новия филмов хит „Годзила”. Кой е той и трудно ли е да композираш за Холивуд?

И още: българската баница е номер едно от европейските ястия.

В „Къси разкази” Мария Йотова разказва за един български магьосник, вдъхновен от опасен номер на Худини, който не е правен досега в България.

В „Пълна промяна” с Краси Боев: Плеймейтка излезе от кръчмите и написа книга.

Гледайте „Събуди се" в събота и неделя с водеща Мартина Ганчева от 8.00 ч. по NOVA.