Гледайте туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA

Пътешествениците от „Без багаж“ ще отведат зрителите сред дивите животни в един от резерватите на Южна Африка тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.  Националният парк Пиланесбърг е разположен върху 550 кв. км. паркова площ, част от вулканичен кратер на 1300 милиона години, един от най-големите от този тип в света. Пиланесбърг е едно от малкото свободни от малария диви места, обитавани от „големите пет” - лъв, слон, бивол, леопард и носорог. Тук се разхождат на свобода над 7000 диви животни.

Сред резерватите на Южна Африка, Пиланесбърг е може би най-достъпният. В парка се предлагат от еднодневни до петдневни сафарита. Много южноафриканци предпочитат да идват тук, дори и само за по няколко часа, тъй като резерватът е само на три часа от оживения Йоханесбург.

Екипът на „Без багаж“ пристига за снимки в Пиланесбърг, като планът е направят сутрешно и нощно сафари, както и полет с балон. Но едва настанили в лоджата, пътешествениците разбират, че тук се предлагат и пешеходни сафарита, или по-точно разходки сред лъвове, леопарди и още безброй диви зверове.

Страхът или любопитството – кое ще надделее? Ще се впуснат ли в рискованото приключение „Без багаж“? Гледайте туристическото предаване тази неделя от 13.00 ч. по DIEMA.