Свикват спешна среща в Министерския съвет

Районната прокуратура повдигна обвинения на тримата задържани за побоя над продавач в магазин в Габрово. Това съобщиха от Апелативната прокуратура във Велико Търново.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Засилено полицейско присъствие след размириците в Габрово

Арестуваните ще останат зад решетките най-малко 72 часа. Обвиняемите са с инициали Н.М. (на 21 години), Й.А. (на 20 години), П.А. (на 30 години). Повдига им се обвинение за това, че на 7 април 2019 г. в магазин на ул. „Николаевска“, с множество удари с ръце и крака в областта на главата, тялото и краката, са причинили на продавач-консултанта лека телесна повреда по хулигански подбуди, поясняват от държавното обвинение. Тримата са криминално проявени.

Напрежение и протести заради бой в магазин в Габрово (ВИДЕО+СНИМКИ)

След преценка на събраните по делото доказателства и с оглед на това, че има реална опасност обвиняемите да се укрият или да извършат друго престъпление, Районната прокуратура ще направи искане пред Районния съд за мярка за неотклонение „задържане под стража” на тримата мъже.

Действията по разследването продължават.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА В ГАБРОВО ВИЖТЕ ТУК

Междувременно заради събитията в Габрово се проведе спешна среща в Министерския съвет. Свиква я вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.