За трета година българският евродепутат събра на дискусия над сто водещи експерти в областта на технологиите

„ЕС може и тряба да стане технологична супер сила. Етичните насоки за работата на изкуствения интелект, които целят повече защита на европейските граждани, може да се превърнат в конкурентно предимство за европейските предприемачи". Това заяви българският евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на третото издание на конференцията на високо равнище “Regulation4Innovation” .

Ева Майдел: Образованието трябва да отговори на развитието на технологиите

Специален гост на събитието бе вицепрезидентът на Европейската инвестиционна банка и бивш премиер на Финландия Александър Стуб, който посочи, че новите приоритети на Европейската комисия трябва да са съсредоточени върху изкуствения интелект и технологиите, тъй като те променят всяка индустрия и всеки един аспект от ежедневието ни.

Водещи експерти се обединиха около тезата, че ЕС трябва да стане технологична супер сила, която да умее да насърчава иновациите, чрез гъвкави и отворени регулации, които да се адаптират в динамиката на дигиталния свят. Един от начините това да се случи е с увеличаване на дигиталната и бизнес грамотност на законотворците на всяко ниво.

Ева Майдел: ЕС е най-доброто място за българския бизнес

Regulation4Innovation e конференция на високо равнище, инициирана от Ева Майдел, която има за цел да обсъди актуалните теми в сферата на дигитализацията и да начертае път за преодоляване на предизвикателствата. За трета година дискусията събра над сто водещи експерти в областта на технологиите, които обсъждат важните теми в сектора.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.