Чисто човешки тези присъди стряскат и мен, заяви бизнесменът

„Не съм употребен. Разбирам тежестта на присъдата, изключително тежка е. Но законодателят така е преценил, че такива дейния – деяния срещу цялото общество, трябва да бъдат наказани със съответната строгост. Чисто човешки тези присъди стряскат и мен”. Това заяви в предаването „Здравей, България” бизнесменът Александър Ваклин в коментар на 20-годишната присъда на бившата кметица на „Младост” Десислава Иванчева. Присъди получиха и Биляна Петрова - 15 години лишаване от свобода и 15 хил. лв. глоба, както и Петко Дюлгеров - 12 години лишаване от свобода и 12 хил. лв. глоба.

Осъдиха Десислава Иванчева на 20 години затвор

„Аз изпълних своя дълг - сигнализирах и дадох възможност на институциите да работят. Случаят е превърна в медиен и политически, а той е чисто криминален. Това е нещо, за което съжалявам”, коментира още Ваклин.

Според него адвокатите на обвиняемите са „впрегнали всички свои медийни и пиар похвати и приложиха невероятен натиск над обществото, за да постигнат своите цели”.  

„С тази сложна композиция на законите за борба с корупцията – това е сериозен тест за правораздавателните органи дали ще успеят да поведат войната срещу този „рак” на обществото - корупцията”, заяви Ваклин.

Относно твърденията на защитата на обвинените, че корупция е започнало да се търси в община „Младост” още преди да му е поискан конкретния подкуп, Ваклин заяви, че това е тезата на адвокатите и той не знае дали е разследването е започнало преди неговия сигнал.

Петко Дюлгеров: Получих 14 000 евро от Ваклин (ВИДЕО)

„В СРС-тата ясно се вижда, че г-н Дюлгеров в деня на предаване на парите, договори с мен да му бъдат предадени допълнително пари след свършването на работата. А тези пари се вижда, че са явно неговия хонорар от другата страна”, коментира Ваклин.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.