Анализ на водещите на „Плюс-минус. Коментарът след новините" Владимир Сиркаров и Кузман Илиев

„Политици, хайде да се стегнете”. Това е призивът на водещите на предаването „Плюс-Минус. Коментарът след новините” Кузман Илиев и Владимир Сиркаров.

„Време да поговорим за конкретни европейски политики”, коментира Кузман Илиев.

„Определено трябва да се спре с тези „дебати”, които наблюдаваме в българския ефир – лични нападки, лични обвинения, много нисък от гледна точка на комуникация в медийното пространство”, допълни Сиркаров.

Двамата водещи изразиха някои от основните теми, по които, според тях, един европейски кандидат трябва да има ясна и категорична позиция.

„Европейската бюджетна рамка след края на тези евроизбори ще се затвори. Очаква се намаляване на парите, очаква се намаляване на парите за земеделие и за регионално развитие. Къде ще се позиционира и какво ще направи един кандидат за евродепутат? Истанбулската конвенция е на Съвета на Европа, но се вижда как политически партии се опитват да формулират позиция. Къде се позиционира даденият евродепутат или партия?”, заяви Кузман Илиев.

„Макар че виждаме може би съвсем коректно от гледната точка на нормативната база, че Конституционният съд се е произнесъл от гледна на точка на това дали е конституционно или не Инстанбулската конвенция, не е според Конституционния съд. Позицията е много по-философка и трябва да бъде ясна в погледа на всеки един кандидат за евродепутат. Темата за миграцията е сериозна, особено в контекста на последните години. Видяхме как един лидер като Ангел Меркел понесе тотален удар по линия на това, че нямаше ясна концепция за това как да се справи с този казус”, допълни Сиркаров.

Още по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.