По думите на бащата на загиналото бебе, Местан не е оказал никаква помощ

Разследването срещу политика вече е на специален надзор от главния прокурор. Сотир Цацаров възложи на Върховната касационна прокуратура да окаже „засилена методическа помощ на прокурорите в Кърджали”. Такъв надзор на разследването вече беше поискан от роднините и родителите на загиналото бебе. Те избраха камерата на NOVA, за да разкажат за първи път за преживяната трагедия.

„Аз го видях! Не спря на стопа и ни блъсна. После вече не помня. Осъзнах какво се е случило дни по-късно”, каза майката на бебето - Емине Ахмед.

Съдът отмени забраната Местан да напуска страната

„Първо от колата излезе сина ми, после аз, жена ми лежеше по гръб. Малката я нямаше. Тя беше на 2-3 метра от колата. Беше изхвърчала”, казва бащата на бебето - Юсеин Ахмед.

„Когато пристигнах на мястото, първо видях големия ми внук. Каза ми, че е добре. Но сестричката му не е. Видях и Лютви Местан. Беше се заключил в колата”, коментира дядото на бебето - Тефик Ахмед.

По думите му Местан не е оказал никаква помощ. „Стоеше като паметник!”, допълни той.

Съдът реши: Местан трябва да плати гаранцията си до четвъртък

„Разбира се, че виновен е г-н Местан! Той имаше знак "стоп", а аз бях на път с предимство. Искам да отиде зад решетките. Нека държавата ни помогне и хората да ни помогнат да има правосъдие”, коментира още бащата на бебето.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.