Тамта Калваши изоставя кариерата си в модния бранш и става готвач

Тамта Калваши изоставя кариерата си в модния бранш и става готвач. Нейният път тръгва от Грузия, минава през Франция и стига до България.

„В България вие произвеждате най-хубавия гъши дроб, който отива във Франция. Тук имате просто злато, но хората не са любопитни да ги опитват и да ги приготвят”, казва Тамта.

„Във Франция работех за един дизайнер, който правеше бижутерия със злато и много скъпи материали. Работех и при един дизайнер на обувки. Те правеха обувки и чанти за краля на Англия. Беше доста интересно, като във филма „Дяволът носи Прада. Отидох да уча в едно от най-известните кулинарни училища. Учих, за да стана готвач. Започнах работа в ресторанти с звезда Мишелен, за да добия опит ”, спомня си тя.

На твоя страна: Какво съдържат козунаците и боите за яйца на пазара?

Тамта среща бъдещия си съпруг във Франция. Той е грузинец. Работа по проект в България, обаче,е причината двамата да дойдат да развиват бизнес у нас.

„Последвахме го в България. Отворих кулинарна работилница за френска кухня. След три години отворих и сладкарница. Надявам се да остана в България, защото тук се чувстваме много добре”, споделя Тамта Калваши.

Повече за историята на Тамта Калваши вижте във видеото.

Репортер: Драгомир Танев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.