Това написа президентът на Украйна във Facebook

Победителят на президентските избори в Украйна Володимир Зеленски даде да се разбере, че е възможно да се търси компромис в отношенията с Русия при условие, че "бъде върнат" на Киев контролът върху границата му, предаде БТА. 

Путин иска да знае позицията на Зеленски за уреждането на конфликта в Източна Украйна

"След всяко "довиждане" задължително идва "добър ден". Дълго мислих за "многото общо" между Украйна и Русия. Реалността е, че от "общото" ни е останало само едно - държавната граница. 2295 километра и 400 метра общо", написа Зеленски на профила си във Facebook. Той призова Русия да върне на Украйна контрола "върху всеки милиметър" от границата и подчерта, че само тогава двете страни ще могат да продължат да търсят "общото". 

 

Зеленски каза още, че забраната за износ на петролни продукти, опростяването на процедурата за издаване на руски паспорти на жителите на част от Луганска и Донецка област, задържането на украински моряци след инцидента в Керченския проток "нито на йота" не улесняват уреждането на спорните въпроси между двете страни. Той отбеляза, че такива отношения със сигурност няма как да бъдат наречени братски. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.