Папа Франциск ще посети страната ни на 5-ти и 6-ти май

Ограничение в движението, специални мерки за сигурност и промяна в нощния градски транспорт ни очакват заради посещението на папа Франциск на 5-ти и 6-ти май. Заради кортежа на папата, движението ще бъде спирано и пускано поетапно.

На "Александър Батенберг" движението е спряно от четвъртък вечерта. Строежът на сцената трябва да бъде готова до 16:00ч. в събота. Нашите полицаи са обсъдили с италианските си колеги програмата и местата, които ще посещава папа Франциск, за да няма изненади. Но пък били подготвени за това, че папата може да поиска да се срещне с гражданите. Ще бъдат изградени контролнопропусквателни пунктове в широк периметър около площад "Александър Батенберг" и площад "Александър Невски", където хората ще бъдат щателно проверявани. Няма да бъдат допускани граждани в нетрезво състояние, с обемисти багажи и носещи оръжия със себе си.

Раковски в трескаво очакване на папата (СНИМКИ)

Тъй като се очаква да бъде лошо времето, ще бъде възможно използването на чадъри и дъждобрани. А тези, които искат да видят папата, ще могат да го направят на 5-ти май малко преди 17:00ч., където папата ще премине по бул. "Цар Освободител" до площад "Александър Батенберг".

Забранено е движението по бул. "Цар Освободител" в отсечките между ул. "Раковски" и площад "Независимост", както и по ул. "Оборище" в отсечките между "Раковски" и "11 Август".

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.