Малката Йоана е едно от децата, които ще бъдат най-близо до Светия отец в Раковски

В пловдивското село Дуванлии всички са католици. След като бъде кръстено, всяко 8-годишно католическо дете трябва да бъде въведено в следващото тайнство - първото причастие. Малката Йоанна се готви за това събитие с особен трепет. Подготовката й в часовете по вероучение обаче била прекъсната дори преди да е започнала. Малко преди Коледа родителите й разбират, че Йоана е болна от левкемия. Водят детето на лекар заради възпалени сливици, а започват химиотерапия.

Тя продължава няколко месеца. Преди Великден семейството отива на контролен преглед, но там ги чака отново изненада - Йоана е в пълна ремисия.

Как световните медии коментират визитата на папа Франциск в България?

За дългата си гъста коса тя не страда. Знае, че ще порасне отново. А в момента е и малко заета. Оздравяла точно навреме, казва, за вай-важното събитие. Йоана ще бъде едно от онези близо 250 българчета, които ще приемат първото си причастие лично от папата - шанс, който се получава веднъж на няколко десетилетия. 

Втори ден от визитата на папата у нас

Целия репортаж гледайте във видеото.

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.