Нейното мото е "Хора за хората"

Какво е общото между България и Швейцария? Най-значимите постижения на програмата за сътрудничество между двете страни са събрани в интересна фотоизложба.

Това е първата изложба за Българо-швейцарската програма с мото "Хора за хората". "Да, за нас това е много важно заглавие. Швейцарците са на страната на българите. Имаме общо бъдеще и предизвикателства. А заедно сме по-силни и можем да се справим с тези предизвикателства", каза пред камерата на "Плюс-Минус.Коментарът след новините" посланикът на Швейцария в България Мюриел Берсе Коен.

Коен обясни, че Българо-швейцарската програма разказва истории на успеха, в които са включени много различни хора. Тя поясни, че зад сухите цифри и факти се крият лицата на тези хора. "Българо-швейцарската програма за сътрудничество е създадена в резултат на желанието на нашия парламент и нашето правителство", заяви посланикът на Швейцария в България.

Тя добави, че програмата е подписана през 2010г. и първият принос на Швейцария ще приключи тази година. "Много се  гордея с успехите на тази програма и избрахме области, където установихме, че има нужди в България - социалната сигурност, трафик на хора, околна среда. Имаме голяма програма за премахване на пестицидите", каза още Мюриел Берсе Коен.

А какъв е профилът на швейцарския инвеститор у нас можете да разберете във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.