Той се срещна с френския президент Еманюел Макрон

Шефът на Facebook Марк Зукърбърг заяви, че е "насърчен" и "оптимистичен" за регулаторната рамка, предложена от Франция за гиганта на социалните медии и други онлайн платформи, след среща с френския президент Еманюел Макрон.

"Надявам се, че тя може да се превърне в модел", който може да се използва в целия ЕС", каза Зукърбърг, цитиран от АФП и БГНЕС.

Съосновател на Facebook поиска разделянето на компанията на три

Срещата последва изготвянето на доклад от експерти и висши държавни служители във Франция, предлагащ всяка държава-членка на Европейския съюз да създаде свой регулаторен орган за управление на социалните мрежи.

Тази експериментална колаборация стартира през ноември миналата година и даде на френските власти поглед отвътре на процесите по премахването на съдържание свързано с омраза от платформата.

Междувременно Франция обяви проектозакон, който ще накара платформи като Google, Facebook и Twitter да премахнат съдържание съдържащо омраза в рамките на 24 часа. Очаква се този проектозакон да влезе в дневния ред на френския парламент в следващите месеци.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.