Той е личен треньор по фитнес на някои от най-големите звезди в шоубизнеса. И човекът, когото видяхме редом до папата

Той е абсолютен световен и три пъти европейски шампион по културизъм. Личен треньор по фитнес на някои от най-големите звезди в шоубизнеса. И човекът, когото видяхме редом до папата. „Абсолютен световен шампион е абсолютният връх в нашия спорт  - от първите съм станал първи”, казва Валентин. Това е история за силни хора. За силен характер, за силна вяра.

„Стана инцидент – една щанга падна върху мене и много тематично не ми се счупи гръдната кост, но се огъна кръстът на врата ми. Христос понесе травмата вместо мен”, казва Валентин.

Визитата на папата извън протокола: Методи Владимиров за шанса да бъде част от делегацията

Той е скулпторът с изкривения кръст, който го спаси. „Остана си по този начин – за да ми напомня, че Бог ме пази, но и че аз трябва да внимавам. Хирстос понесе удара, щангата щеше да ми счупи костта. Кръстът се беше отпечатал върху мен като синка и си го носих 1 седмица”, разказва още той.

Не просто извайва тела в залата, а калява характери. „От малък спортът нахлу в моя живот, през ученически години - бойни спортове, а с фитнес се занимавам от 1993-1994-та, състезателно от 2002 година”, казва Валентин.

Целия разговор гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.